Όγδοη ημέρα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και έχουν ήδη καταγραφεί αξιομνημόνευτες στιγμές και ρεκόρ που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του θεσμού.

Ξεκινώντας με την αναχώρηση της ολυμπιακής φλόγας στις 24 Οκτωβρίου 2017 από την Ελλάδα για μια εντυπωσιακή λαμπαδηδρομία που διήρκησε 101 ημέρες, κάλυψε 2.018 χιλιόμετρα, με 7.500 λαμπαδηδρόμους που εκπροσώπησαν τους 75 εκ. κατοίκους της Κορέας, οι φετινοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την μοναδική ικανότητα του αθλητισμού να χτίζει γέφυρες ειρήνης, γκρεμίζοντας τις διαφορές εκείνες που μπορούν να ξεπεραστούν.

Η ολυμπιακή δάδα και οι λαμπαδηδρόμοι της ταξίδεψαν με διάφορα μέσα μεταφοράς, μεταξύ των οποίων ένα καράβι στο νησί Hansando, ιστιοφόρο στο ποτάμι Baengmagang στο Buyeo, θαλάσσιο τελεφερίκ στο Yeosu, τρένο ατμού στο Gokseong Train Village, θαλάσσιο ποδήλατο στην ανατολική ακτή του Samcheok και γιοτ στην Busan Metropolitan, με αποκορύφωμα την μεταφορά της δάδας με ρομπότ στο Jeju και στο Daejeon.

Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018, κατά την φαντασμαγορική τελετή έναρξης, όπου, μέσα από ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές πέντε παιδιά, το παρελθόν συνάντησε το μέλλον, η παράδοση την τεχνολογία και η μυθολογία την ιστορία. Οι  Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 έστειλαν κατ’ αυτό τον τρόπο ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης μέσω ενός υπερθεάματος χρωμάτων και τεχνολογίας.

Επίσημα γνωστοί ως Αγώνες της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας, με οικοδέσποινα πόλη την Pyeongchang (Πιόνγκτσανγκ) της Νότιας Κορέας, οι φετινοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν 15 αθλήματα και θα γίνουν οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα ξεπεράσουν τις 100 απονομές μεταλλίων.

Τέσσερα νέα αθλήματα στα ήδη υπάρχοντα εισήχθησαν στο πρόγραμμα των φετινών Αγώνων στην Πιόνγκτσανγκ, ήτοι το big air snowboarding, το mass start speed skating, το curling μικτών ζευγαριών και το αλπικό σκι μικτών ομάδων.

2,952 αθλητές από 92 εθνικές ολυμπιακές επιτροπές διαγωνίζονται, ενώ πρώτη φορά εμφανίζονται το Εκουαδόρ, το Κόσοβο, η Μαλαισία, η Νιγηρία και η Σιγκαπούρη.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα αυτές τις ημέρες στην παγωμένη Πιόνγκτσανγκ και η ΔΙΑΣΤΑΣΙΣ είναι μέρος της φαντασμαγορικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης!

Το team εφαρμογών μας βρίσκεται στην Κορέα, συνδράμοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης με διάφορες εφαρμογές για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων με μοναδικές, υψηλής ευκρίνειας ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων, και συγκεκριμένα στο κέντρο μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων (Olympic Broadcasting Services).

Δείτε κάτωθι  τις ιδιαίτερες κατασκευές, επιγραφές, σημάνσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018: